Mijlpalen

We zijn alweer een tijdje verder en we gaan vrolijk verder met klussen. De tijd vliegt voorbij en gevoelsmatig zitten we op de helft van de verbouwing. Dit zou betekenen dat we eind november klaar zijn. Dat zou super zijn…zelf durf ik nog niet zo positief te zijn, want als ik rondloop tussen de rondzwervende gipsplaten, oude deuren, vlasisolatie en fermacell-platen denk ik…’we zijn al ver gekomen, maar er moet ook nog zoveel gebeuren’. We hebben wel al veel mijlpalen bereikt de afgelopen tijd.

Wat is er al gebeurd: het dak zit erop, het hoogste punt van de herbouw van de stal is bereikt (hierin komt de zeer ruime kookstudio met heerlijke grote tafels om aan te luieren, eten, of kaarten), de dakramen zitten er bijna in, de meeste wanden zijn bijna af, het leidingwerk van alle badkamers en radiatoren is bijna af, de elektricien gaat snel vooruit. Volgende week worden de openingen van de 3 oude poorten door een timmerman gemaakt, alwaar deels weer poort in komt en deels ramen.

Ook heb ik fantastische oude tegeltjes gevonden voor een deel op de begane grond. Ze blijken zowat Middeleeuws te zijn, dus deze passen eigenlijk perfect bij ons huis. Ik vond ook een prachtige zwarte douchekraan voor op 1 van de badkamers en een nieuwe-oude hele brede wastrog voor een andere badkamer.

Op 12 juli wordt de afwerkvloer gestort van de schuur en stal. Tot die tijd moeten we nog zeer rap aan de slag om de begane grond te egaliseren en isoleren. Dan legt de loodgieter de vloerverwarming en kan er gestort worden. Als deze afwerkvloer erin zit, dan zijn we echt een stuk verder. We hebben dan eindelijk een egale vloer om op te werken en lijkt de ruimte al veel meer af.

Dan komt de bouwvak eraan. Voor mij een vreemde term. We klussen gewoon vrolijk verder, want een vakantie is eigenlijk geen optie. We willen en moeten door met die banaan, haha. In september komt de stucadoor voor part deux en eind september worden boven de houten vloeren gelegd.

Nog een mijlpaal, eind deze maand gaan we live! We zijn dan officieel te huur vanaf Maart 2018. Mochten we eerder klaar zijn, gaan we eerder open, maar Maart 2018 leek ons voor nu een veilige optie!