Time flies

En dan zit je ineens achter je laptop hardstenen dorpels te zoeken en je te verdiepen in het vensterbanken-dilemma. De grootste klusser in huis is een weekend weg en ik ben alleen met de kids. Ik was eigenlijk van plan om alvast alle tegels (die verspreid over het terrein liggen) naar binnen te sjouwen voor de tegelzetter die maandag begint, maar aangezien het buiten nogal nat is, heb ik daar niet zo’n zin in. De kinderen ‘slapen’. Als ik naar buiten kijk staan de koeien te glanzen in de wei. In de verte zie ik de 2 gigantische grote perenbomen (het lijken wel broertjes, zoals ze daar naast elkaar staan), en daarachter kan ik nog net de contouren zien van het Vijlenerbos. De bomen zijn helemaal omhuld door mist en druilerige regen. Af en toe loopt er een paraplu langs. Op de bouw is het dit weekend even rustig. Maandag gaan we weer volop van start.

Er is de afgelopen tijd weer veel gebeurd, ondanks de bouwvak. De nieuwe ramen en kozijnen werden nog nét op tijd geleverd vóór de timmerman Ron op vakantie ging. De stukadoor kwam weer een hele sessie stuken (stucen, stuccen?), en daarvoor heeft Bart, samen met Mees, gezwoegd om nog 4 binnendeurkozijnen erin te zetten en af te timmeren. In een scheve gang, met overal scheve balken en gekke hoekjes. Man! Wat een werk was dat. Er moesten ook nog wat koven getimmerd worden rondom rioleringsbuizen en ventilatiegevallen. Allemaal op tijd gelukt en nu is het allemaal gestukt en zie je niks meer van al die gekke hoekjes en frutsels. Mooi is dat… Stukwerk is dankbaar werk. Wit pleisterwerk maakt alles beter.

In de vakantieperiode heeft Bart keihard doorgewerkt om zoveel mogelijk wanden af te krijgen. Het grootste deel is klaar. 4 September komt de laatste stuk-sessie. Dan zijn alle wanden af en glad en moeten we wachten tot het droog is. Daarna worden de vloeren gelegd. Aanstaande maandag start de tegelzetter met de badkamers. Elke badkamer wordt een beetje anders. Ik ben zo ongeveer een week bezig geweest om alle tegels per badkamer te bepalen en bestellen. Een leuk karwei. Zo wordt 1 badkamer helemaal zwart, met zwarte regendouche en een andere krijgt een houten vloer. Ook heb ik geweldige ruitvormige tegeltjes gevonden die achter de ‘oude’ wastrog komen.

Volgende week beginnen we ook met leemstuc. Lekker kliederen. Heb ik echt zin in. We worden geholpen door een ervaren leemstucer, maar ik hoop dat we een deel zelf kunnen doen. Het lijkt me zo leuk!

In deze verbouwing ben je steeds bezig met nieuwe dingen. Je komt steeds verder. Moest er eerst bepaald worden welke type isolatie we gingen gebruiken, vandaag was ik aan het kijken voor vensterbanken en dorpels. Wat komt hierna? Ik denk dat we dan langzaam de verf moeten gaan uitzoeken. Per kamer een beetje anders. Het moet wel een rustig geheel worden, maar saai zeker niet. En dan volgt het buitenterrein. Dat is bijna de laatste stap…

Heel veel liefs,
Cecile, Bart
Jona en Kalle