Coaching & Trainingen

Coaching binnen organisaties is bij ons een integrale aanpak die vraaggestuurd en “on the job” plaatsvindt om aan leiderschaps- en organisatieontwikkeling te werken. Dit combineren we graag met een ‘offsite’ bij ons. Wij maken gebruik van individuele coaching en teamcoaching met een focus op het gehele systeem. Geen denkbeeldige situaties maar directe interventies gericht op de interactie tussen de teamleden. Optioneel aangevuld met (communicatie-) trainingen, workshops, intervisie of avontuurlijke teambuildingsactiviteiten.

Onze aanpak heeft direct zichtbaar effect! Wil je meer weten wat we specifiek voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan graag vrijblijvend contact met ons op. Op aanvraag maken we een Quickscan waarin je direct kunt zien waar jullie organisatie op dit moment staat en wat coaching voor jullie organisatie kan doen.

Facilitator
Op aanvraag kunnen wij zorg dragen voor een facilitator, teamcoach of trainer tijdens jullie zakelijke verblijf bij Hoeve Hurpesch. Een facilitator richt zich op het begeleiden van het proces zodat iedereen in het team vrij is om zich te richten op het bereiken van een gezamenlijk resultaat. Als teamcoach ondersteunen wij het ontwikkelingsproces van het team door het verbeteren van de interactie van de teamleden. Tevens kunnen wij desgevraagd een aantal trainingen verzorgen zoals een training communicatievaardigheden, samenwerken of mindfulness.

Meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze tarieven.

Teamcoach
Een goed functionerend team is van groot belang voor organisaties. De samenwerking verloopt echter niet altijd even goed…of kan in ieder geval beter. Onder de ijsberg bevinden zich onuitgesproken opvattingen en drijfveren waardoor men samen het gezamenlijke probleem (onbewust) in stand houdt. Wij maken deze collectieve (ineffectieve) patronen in gedrag en denken zichtbaar en doen interventies om het team beter te laten functioneren of naar een volgende fase in de teamontwikkeling te helpen.

Facilitator & Teamcoach

Wat kan een Teamcoach voor jullie organisatie betekenen?
– Verbeteren van de onderlinge samenwerking
– Vergroten van de communicatieve vaardigheden
– Verhogen van de effectiviteit van het team. Besluiten worden sneller genomen en de teamleden spreken elkaar sneller en makkelijker aan, waardoor minder zaken onnodig blijven liggen.
– Ontwikkelen van daadkracht en verantwoordelijkheid bij elk teamlid om de afdelingsdoelstellingen te behalen.
– Oplossen van interne conflicten en het vergroten van het onderlinge vertrouwen en de onderlinge betrokkenheid.
– Oplossen van problemen in de samenwerking zoals onderlinge irritaties, conflicten, het verliezen van enthousiasme en energie in een team, verschillende belangen, etc. De kans op ziekteverzuim, kwaliteitsverlies of verborgen stakingen neemt af.
– Verbeteren van de werksfeer en verhogen van de betrokkenheid van de teamleden.
– Ook geven we eenmalige trainingen op maat, op het gebied van communicatie, feedback geven, etc.

QuickScan
In een eerste gesprek maken we een quickscan analyse van jouw team, analyseren we de patronen en kijken we hoe we jouw team verder in beweging kunnen krijgen. Dit duurt ongeveer twee uur. Je ziet zaken vanuit een nieuw perspectief en ontdekt nieuwe oplossingen, die je direct kunt gebruiken in de praktijk.