Iets meer over onze Coaching

Wat kun je van ons verwachten?

De coachingsactiviteiten worden uitgevoerd door coach Bart Wittkampf van Coach & Psycholoog. Coach & Psycholoog is een enthousiaste en creatieve onderneming met oog voor de mens. Wij bieden verschillende laagdrempelige coach- en behandelprogramma’s aan gericht op het versterken van en leren vertrouwen op uw eigen kracht, het opbouwen van zelfvertrouwen en/of het verminderen van angsten. Onze coaching kenmerkt zich door een no-nonsense aanpak en is resultaatgericht.

Waarvoor kun je Bart benaderen?
Organisaties huren me vaak in als teamcoach. Coaching gebeurt dan op de werkvloer en bij overlegmomenten. Geen denkbeeldige situaties maar directe interventies gericht op de interactie tussen de teamleden. Eventueel wordt dit aangevuld met teamcoachingsbijeenkomsten op maat of intervisie. Ook word ik regelmatig gevraagd als coach van medewerkers die kort wat extra ondersteuning nodig hebben. Dit kan gaan om werkgerelateerde vraagstukken zoals preventie van burn-out of balans tussen werk en privé. Ook geef ik diverse trainingen, bijvoorbeeld op het vlak van communicatie en feedback geven.

Wat kan ik als Teamcoach voor jouw organisatie betekenen?
– Verbeteren van de onderlinge samenwerking
– Vergroten van de communicatieve vaardigheden
– Verhogen van de effectiviteit van het team. Besluiten worden sneller genomen en de teamleden spreken elkaar sneller en makkelijker aan, waardoor minder zaken onnodig blijven liggen.
– Ontwikkelen van daadkracht en verantwoordelijkheid bij elk teamlid om de afdelingsdoelstellingen te behalen.
– Oplossen van interne conflicten en het vergroten van het onderlinge vertrouwen en de onderlinge betrokkenheid.
– Oplossen van problemen in de samenwerking zoals onderlinge irritaties, conflicten, het verliezen van enthousiasme en energie in een team, verschillende belangen, etc. De kans op ziekteverzuim, kwaliteitsverlies of verborgen stakingen neemt af.
– Verbeteren van de werksfeer en verhogen van de betrokkenheid van de teamleden.
– Ook geef ik eenmalige trainingen op maat, op het gebied van communicatie, feedback geven, etc.

Wat kan ik als coach voor jou als werknemer betekenen?
– Werkgerelateerde vraagstukken of problemen aanpakken.
– Balans vinden tussen werk en privé.
– Burn-out klachten herkennen en voorkomen.
– Beter of makkelijker leren communiceren met je collega’s. Assertiviteitstrainingen.

 Wat kan ik als coach voor jou als leidinggevende betekenen?
– De kwaliteit van de informatie-uitwisseling tussen jou, het team en de rest van de organisatie verbeteren.
– Meer ‘op hoofdlijnen’ leiding geven. Minder op details sturen en je juist richten op de visie van de organisatie. Meer proactief en minder reactief.
– Effectiever managen waarbij de prestaties op hoog niveau blijven of verbeteren en resultaten en deadlines worden gehaald.
– Inzicht krijgen in hoe kleine veranderingen in houding en gedrag, ander (gewenst) gedrag bij het team oproepen.
– Ondersteuning bij het coachen en inspireren van je team.

In tegenstelling tot andere coachingsactiviteiten die ik ooit heb gedaan, hebben de coachingsactiviteiten hier wel resultaat (Erik, 17)

Bart en Cecile bieden een heel gezellige sfeer om goede gesprekken te hebben en met elkaar te genieten (anoniem)

Voor deze organisaties mochten wij al met veel plezier werken:
Radboud Universiteit Nijmegen | Sint Maartenskliniek – Afdeling Revalidatie | Pluryn | Pantein | &Samhoud | Vitens | Pro Persona | Lion Ladies | Mondriaan | CWZ – Afdeling Neurofysiologie

Een greep uit ons aanbod

In het kort….

Communicatietraining
v.a. € 500 per dagdeel | of € 120 per uur
Voor langdurige trajecten/ teamcoaching maken we graag een voorstel op maat. 
Een training die op maat wordt gemaakt, op basis van de behoeftes van het team/organisatie. Ruim voorafgaand aan de training vindt er een gesprek plaats tussen coach Bart en team/leidinggevende, waarna de training wordt samengesteld. Soms zijn meerdere gesprekken (binnen het team) noodzakelijk. Na de training is er ruimte voor feedback en maakt Bart een kort en krachtig eindverslag, met daarin bevindingen, aanbevelingen en eventuele vervolgstappen.

Teambuilding ‘Wie is de Mol’-spel
v.a. € 30p.p. (minimaal €300)
Het ‘wie is de mol?’-spel is een leuke activiteit voor bedrijven, maar eventueel ook voor familiedagen, vriendengroepen, etc. Het spel wordt gespeeld tijdens een mooie wandeling door het Limburgse Heuvelland. Alle opdrachten zijn een combinatie van samenwerken, communiceren, denken én doen en vooral heel erg leuk. Iedereen kan op zijn eigen manier zo actief meedoen als ie zelf wil. Het spel is door onszelf opgezet en wordt begeleid door coach Bart.

Brainstormwandeling
v.a. € 100,- p.p. (minimaal €175,-)
Een krachtige en inspirerende wandeling met coach Bart. Lopen in de frisse buitenlucht maakt je gedachten los, voor nieuwe energie en inspiratie. Het is heerlijk om je wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan. Tijdens de wandeling stelt Bart kritische vragen en werpt ideeën op die na afloop worden samengevat tijdens een kopje koffie/thee met wat lekkers.

Coachingsweekend
v.a. € 275 p.p.
Een arrangement voor mensen die inspanning en ontspanning willen combineren. Wij werken aan door jou / jullie meegebrachte thema’s en vragen die voor aanvang van het weekend (telefonisch, via de mail of persoonlijk) worden besproken. Het weekend is geschikt voor gezinnen / families die gezamenlijk of individueel een coachingsvraag hebben en op een unieke, leuke, (deels) actieve manier dichter bij elkaar willen komen of elkaar beter willen leren kennen.