Onze favorieten

deze pagina is nog in ontwikkeling…

Doen

Op een lekkere warme dag, wandelen langs de Geul richting de ijsboerderij in Epen. Prachtige route vanuit Hoeve Hurpesch, niet te ver voor kinderen (zo’n 2km), en op het eindpunt een groot ijs met vers fruit. Terug weer langs de Geul, of via Epen, door de weilanden en holle wegen.

Niets leuker dan lekker wandelen of fietsen vanuit Hoeve Hurpesch. Maar stiekem kan het ook heerlijk zijn om eens lekker rond te toeren in de auto. Rij eens over de Kuttingerweg naar Sippenaeken. De naam alleen al maakt het de moeite waard. De uitzichten zijn ook prachtig. In Sippenaeken kun je heerlijk genieten van een lekker drankje van onze Belgische buren bij bijvoorbeeld Auberge Le Barbeau.

Het kan er erg druk zijn, maar Boscafé het Hijgend Hert blijft een leuke plek. Een mini kinderboerderij, restaurant en het ligt in het bos. Lekker wandelen en daarna een biertje bij de open haard. Het haardvuur brandt altijd en ze zijn elke dag geopend. Vanuit ons kun je er ook te voet heen (10km retour).

Kies een mooie wandelroute via de Kroegjesroute. Je kunt de route zo uitkiezen dat deze langs de Hoeve loopt. We helpen je er graag mee!

Wandel eens anders, met een natuurgids. Harrie kent de weg, en vertelt mooie verhalen over de natuur en cultuurhistorie van het landschap. Hij komt graag naar Hoeve Hurpesch om vanuit hier een prachtroute te wandelen. Meer info.