Mechelen

Toen wij Mechelen voor de 1e keer kwamen binnenrijden waren we gelijk verkocht. Zo schattig, gezellig, knus. Een superleuk dorpje, met een schitterende ligging en een leuk centrum met écht leuke kroegjes, een kleine buurtsuper en Limburgse gastvrijheid.

Mechelen ligt in het dal van de Geul en door het dorpje stroomt de Lombergbeek, omringd door weilanden, heuvels, landerijen en bossen. Het Vijlenerbos ligt prachtig hooggelegen met een on-Nederlands uitzicht. In Mechelen zelf vind je vele bijzondere plekken, waaronder Hoeskamercafé ‘t Pintje. In dit antieke gebouwtje was in 1830 reeds een zogenaamd huiskamercafé gevestigd. Op het oude uithangbord staat het jaartal 1882. Aan de rand van het dorp ligt de Commandeursmolen die nog steeds in gebruik is. Wij bakken vaak brood van hun meel.

Hurpesch, waar onze vakwerkboerderij staat, is een gehucht dat bij Mechelen hoort en ligt net buiten het dorp. Op loopafstand van alle voorzieningen dus. Loop je naar het oosten, ben je ook zo in het hoogstgelegen dorpje van Nederland, Vijlen. En loop je naar het zuiden, huppel je Epen in. Zowel in Vijlen en Epen (en onderweg) zijn vele leuke restaurantjes, herbergen, ijsboerderijen te vinden. Eigenlijk allemaal een bezoek waard. Alles ligt binnen een straal van 5 km. En zoek je het wat verder weg? Sta je zo middenin het centrum van Maastricht of Aken.