Ontdek de Hoeve

Hoeve Hurpesch is een eeuwenoude rijksmonumentale typisch Zuid Limburgse vakwerkboerderij. De geschiedenis van het perceel gaat terug naar de 14e eeuw. Er heeft ooit een kasteel gestaan, omringd door een gracht. De huidige Klitserbeek die langs de boerderij stroomt herinnert hier nog aan. De hoeve ligt net buiten het centrum van Mechelen, in het gehucht Hurpesch, aan het einde van een doodlopend onverhard straatje. De hoeve ligt eigenlijk precies tussen Mechelen en Epen in. Vanuit het vakwerkhuis heb je uitzicht over de velden en de mooie glooiende heuvels van het Geuldal. Trek je wandelschoenen aan en loop via de achtertuin zo diverse wandelroutes die hier passeren.

De vakwerkboerderij herbergt een ruim vakantiehuis voor 26 personen, een professionele sfeervolle kookstudio en een mooie multifunctionele ruimte. Een 2e multifunctionele ruimte is eventueel bij te huren. In de omliggende tuin kun je lekker rondwandelen, even niks doen, fruit plukken of verstoppertje spelen. Er is 1 groot terras, aansluitend aan de kookstudio, alwaar ook een houtgestookte pizza-oven staat en een bbq. Uit de kruidentuin mag je uiteraard plukken. De zon zie je hier achter de heuvels zakken. Aan de zuidzijde hebben we ook nog een kleiner beschut terras, grenzend aan de woonkamer.

De vakwerkhoeve is prachtig gelegen in een stilte- en natuurgebied en daarmee uitermate geschikt voor zomaar een gezellig samenzijn of als jullie iets bijzonders te vieren hebben.  Vanwege de unieke ligging vragen we onze gasten om (geluids-)overlast te beperken ivm dieren (en omwonenden).

Ook voor zakelijke bijeenkomsten is onze hoeve zeer geschikt. Trainingen, vergaderingen, teambuilding en workshops; het is allemaal mogelijk. We helpen je graag bij de vormgeving van een uniek verblijf.

In de tuin staat ook nog een voormalig Bakhuis. Deze zal in de toekomst worden gerenoveerd.

“De al lang uitgestorven herbergvader en -moeder blijken opeens springlevend!” (Hans en Liesbeth)

“Als je een prijs kunt krijgen voor verwennen, dan is ‘ ie voor jullie.” (Sephas)